קול הנשים – ישראליות ופלסטיניות למען שינוי
פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני מזמין למפגש בסימן יום האישה הבינלאומי:
יום חמישי 7.3 20:00 זום
מנחה, חמוטל גורי – פעילת שלום פמיניסטית
בושרה עוואד – אם שכולה, חברת הפורום
אילת הראל – אחות שכולה, חברת הפורום וחברת הוועד המנהל
הודא אבו ערקוב – יועצת למימוש החלטה 1325 של האו״ם בנושא נשים, שלום ובטחון
נעמי שטרנברג – מנהלת תחום סכסוך ומגדר ביוזמת ז’נבה ופעילת שלום
אפגניסטן ,Search for Common Ground זוהרה בהמן– מנהלת אזורית ב
בושרה עוואד – היא חברה פלסטינית מובילה בפורום המשפחות השכולות. בושרה שכלה את בנה בשנת 2008, בשל הכיבוש והסכסוך, והצטרפה לפורום בשנת 2011. היא הפכה לפעילה מרכזית לקידום שלום ופיוס במסגרת הפורום, כמנחה של מפגשי דיאלוג ובתפקידה כרכזת קבוצת הנשים הפלסטינית בפורום. בנוסף ייצגה בושרה את הפורום באירועים חשובים בחו”ל, כגון בכנסים של Women in the World.
אילת הראל – מפיקה ויזמת בתחומי התקשורת והתרבות. אם יחידנית ל 3 ילדים. אחיה הבכור יובל הראל נהרג ב- 1982 במלחמת לבנון הראשונה. אילת הצטרפה לפורום המשפחות השכולות ב 2009 ומאז היא משמשת כמנחה של מפגשי דיאלוג וסדנאות נרטיבים ואף עבדה בפורום כמנהלת קרנות ופרויקטים במשך 5 שנים. כיום אילת הינה חברה בועד המנהל המשותף של הפורום וגם חברה בנשים עושות שלום בתחומי מדיניות ותקשורת.
הודא אבוערקוב היא יועצת עצמאית המתמחה בהתמרת סכסוכים ובניית שלום, וכן יועצת למימוש החלטה 1325 של מועצת הבטחון של האו״ם בנושא נשים, שלום ובטחון. להודא למעלה משלושה עשורים של ניסיון באקטיביזם ועבודה עם ארגונים ועמותות במזרח התיכון ובארה”ב, האחרונה שבהן כמנהלת השטח האזורית הראשונה של ארגון ALLMEP) Alliance for Middle East Peace ) . הודא פועלת למען שיפור המצב המורכב במזרח התיכון, במיוחד באמצעות פעילות לקידום השתתפותן של נשים בתהליכי יישוב סכסוכים. הודא זכתה לשבחים רבים על פועלה, כולל קבלת פרס Laudato Si’ בוותיקן והכרה מהדלאי לאמה ה-14, שממצבים אותה כסמל של תקווה בחתירה לשלום ושוויון באזור.
נעמי שטרנבג – מנהלת תחום סכסוך ומגדר ביוזמת ז’נבה ופעילת שלום. מגישת הפודקאסטים “הדרך להסכם” ו”המדריך לתקווה”; מפגישה בין נשים ישראליות ופלסטיניות מהגדה ומעזה ומניעה אותן לקחת חלק בפעילות פוליטית הקשורה בסכסוך, תוך מתן כלים וידע על הפרספקטיבה המגדרית בסכסוך הישראלי-פלסטיני; בעלת תואר ראשון במדעי המדינה והיסטוריה של המזרח התיכון; ונמצאת בשלבי סיום של תואר שני מחקרי בהיסטוריה של מזרח תיכון, תוך התמקדות בהיסטוריה המגדרית של פלסטין; עוסקת מזה שנים בסכסוך הישראלי פלסטיני, בדגש על אקטיביזם הקושר בין זכויות נשים לנושא המדיני.
זוהרה בהמן היא המנהלת האזורית של ארגון Search for Common Ground באפגניסטן, ואקטיביסטית למען שלום וזכויות נשים. היא האישה היחידה שעומדת בראש ארגון שעדיין מורשה לפעול באזורים מסויימים באפגניסטן. זוהרה מובילה את הצוות שלה, הפועל בתנאי אלימות, באמצעות עבודתה עם הטליבאן לשמירה על מרחב פתוח לקידום שלום. לאחר הפלישה של הטליבאן לעיר הולדתה באפגניסטן ב 1999, זוהרה ברחה מהמדינה ועברה לפקיסטן, שם ייסדה וניהלה את האגף לפליטים ב Youth and Children Development Program . כשעברה לבריטניה היא היתה מנהלת שותפה של ה Afghan Youth Council, והיא גם היתה האדם הצעיר ביותר לשאת דברים במפגש של ה Afghan Civil Society בבון.
חמוטל גורי – פעילת שלום פמיניסטית, חוקרת תרבות ומספרת סיפורים לשינוי חברתי. מייסדת ומנהלת consult4good, עסק לייעוץ, הדרכה והנחיה לשינוי חברתי ו-Impact Storytelling מיזם לפיתוח סיפורים ככלי לשינוי ארגוני, חברתי ופוליטי. עמיתה בכירה במכון קיברשטיין הפועל לחיזוק השדה הפמיניסטי בירושלים ובעבר מנכ”לית קרן דפנה – קרן נשים פמיניסטית. מנחת קבוצות מוסמכת ומרצה בנושאי מגדר ומנהיגות בארגוני חברה אזרחית.